White
White este un finisaj modern, indraznet si jucaus, care pare sa ascunda pana in ultima clipa textura vie a lemnului de stejar. White are in componenta bait si doua straturi de lac acrilic. Materialele sunt fabricate in Germania si ofera o protectie deosebita suprafetelor.
Baitul are rolul de a pigmenta suprafetele oferind o culoare moderna, neutra, alba, aproape opaca. Culoarea White se preteaza foarte bine stilului contemporan si are capacitatea de a transmite robustetea si durabilitatea lemnului de stejar oricarei amenajari minimaliste.
Culoarea si gradul de luciu:
Asa cum ii spune si numele, finisajul White este unul alb si acopera foarte bine suprafetele pe care este aplicat. Cu foarte multa zgarcenie permite tonurilor naturale ale stejarului sa razbata prin pelicula omogena pe care o formeaza. Este un finisaj mat, gradul de luciu fiind 5 – 7.
White are proprietatea de a uniformiza bine culoarea mobilierului, iar culoarea finala va fi influentata doar intr-o foarte mica masura de culoarea elementelor de stejar din care este fabricat mobilierul. De la distanta suprafetele finisate in White vor fi percepute ca fiind albe, fara a putea fi recunoscut desenul natural al stejarului. Dar pe masura ce ne apropiem de aceste suprafete, caldura si desenul lemnului de stejar ni se vor dezvalui, prin deschiderea unui nou plan de detalii aflat sub baitul alb.
Observatie:
Datorita multiplelor posibilitati de configurare, dar si a tehnologiilor de fabricare, afisajele dispozitivelor electronice (telefoane inteligente, PC-uri, laptop-uri, televizoare, etc.) nu reusesc sa redea fidel culoarea reala a obiectelor. Conditiile de iluminare din momentul fotografierii sau filmarii, dar si eventualele pelucrari ale imaginilor altereaza suplimentar culorile. Prin urmare, va incurajam sa ne vizitati showroom-urile pentru a vedea pe viu finisajele disponibile.
Fiind vorba de un lac cu rezistenta destul de buna la UV, culoarea va fi stabila si nu se va modifica semnificativ pe parcursul trecerii timpului. Mobilierul va dobandi eventual o tenta putin mai calda.
Textura, desenul si atingerea:
Chiar daca finisajul este pigmentat, textura si desenul stejarului nu vor fi complet estompate. De la distanta suprafetele finisate in White vor fi percepute ca fiind albe, fara a putea fi recunoscut desenul stejarului. Dar pe masura ce ne apropiem de aceste suprafete, ni se vor dezvalui textura si desenul stejarului, precum si caldura si naturaletea pe care stejarul o aduce in incapere.
Atingerea este una placuta, calda si matasoasa.
Mirosul:
Dupa uscarea totala si maturizarea peliculei nu va fi detectabil nici un miros specific decat cel al lemnului de stejar.
Proprietati fizice:
Lacul acrilic folosit este de foarte buna calitate si ofera o rezistenta sporita la zgariere si uzura.
Acest lac are o rezistenta destul de buna la UV, culoarea va fi stabila si nu se va modifica semnificativ pe parcursul trecerii timpului. Mobilierul va dobandi eventual o tenta putin mai calda.
Intretinerea:
Intretinerea este usor de realizat, pelicula de lac protejand bine lemnul de murdarire si patare.
Pentru indepartarea prafului si pentru intretinerea periodica a suprafafetelor, se va folosi o carpa sau o laveta uscata, moale, curata si neabraziva. Directia de stergere este cea a fibrei lemnului.
Pentru indepartarea lichidelor varsate pe suprafata se va folosi in prima faza un material absorbant (prosop de hartie, carpa moale si curata), dupa care se va trece inca o data cu o carpa uscata, moale si curata. Directia de stergere este cea a fibrei lemnului. Indepartarea lichidelor nu trebuie amanata, in special in cazul lichidelor pigmentate, pentru ca in timp lemnul poate absorbi aceste lichide si se poate pata (sub pelicula de lac).
Pentru indepartarea petelor uscate sau a murdariei rezistente, se va folosi o carpa sau o laveta usor umezita (in apa sau intr-o solutie diluata ce contine apa si un detergent sau un sapun cu actiune blanda), moale, curata si neabraziva, dupa care se va trece inca o data cu o carpa uscata, moale si curata. Directia de stergere este cea a fibrei lemnului.
In toate cazurile expuse mai sus trebuie sa evitati sa aplicati presiune pe suprafata pe care o curatati si sa nu insistati prea mult pe o anumita zona intrucat veti schimba gradul de luciu al zonei respective (actiunea fiind similara unei lustruiri).
Nu folositi pentru curatare si intretinere sprayuri si materiale de curatare universale, hartie abraziva, lana de otel sau produse corozive intrucat acestea pot ataca pelicula de lac generand urme ce nu pot fi indepartate. Produsele de tip „Pronto” care contin ceara pot schimba gradul de luciu al suprafetei.
Trebuie evitat ca substante agresive precum acetona, diluantii, alcolii concentrati, etc. sa ajunga pe suprafetele finisate cu lac.
Recomandam repozitionarea periodica a obiectelor de decor asezate pe suprafetele finisate.
Trebuie evitata asezarea mobilierului in bataia directa a razelor Soarelui sau langa surse de caldura care pot „spala” suprafetele din lemn (semineu, radiator, lampi puternice, etc.). Chiar daca ofera o sigilare destul de buna a suprafetelor, lacul acrilic folosit permite lemnului sa „respire” si va exista intotdeauna un schimb de umiditate cu aerul din incapere. Umiditatea ideala din incapere este intre 40% si 60%. Valori prea mici sau prea mari pot duce la deteriorarea mobilierului.
In cazul deteriorarii semnificative a suprafetelor (de exemplu: zgarieturi) va fi necesara decaparea suprafetei si reaplicarea finisajului.